Jokapäiväinen ajanhallinta: neljä vinkkiä huippuyrittäjältä

| huhti 27, 2018 | Yrittäjyys | 0 Kommenttia

*Kaupallinen yhteistyö: ERPLY

Yksi tärkeimmistä taidoista nykypäivänä on taitava ajanhallinta, joka mahdollistaa sen, että pystyt tekemään enemmän pienemmässä ajassa. Mitkä ovat Erplyn toimitusjohtaja Kristjan Hiiemaan arvokkaimmat vinkit ajanhallintaan, joita hän suosittelee myös muille?

Ajankäyttö on erityisen tärkeää aloittavalle yrittäjälle. Silloin, kun yritystä rakennetaan, on joka minuutti tärkeä. Se, että pystyisi jokapäiväisesti elämään niin, että sekä perhe että työntekijät ovat onnellisia ja samalla yritys kasvaisi, on ilmeisesti jokaisen yritysjohtajan unelma. Miten realisoida haave oikeassa elämässä?

1. Kartoita, suunnittele, toteuta

Tämä voi kuulostaa triviaaliselta, mutta tärkeintä on kartoittaa suurimmat ‘‘aikarosvot.’’ Onko se sitten sosiaalinen media, kokoukset, puhelinkeskustelut, verkkouutiset, sähköpostien lukeminen tai jokapäiväinen ruuhkassa istuminen.

Kirjatkaa yhden päivän aikana kaikki tavalliset tekemisenne ja minkä verran aikaa niihin käytätte. Kirjatkaa ylös kaikki se, joka estää teitä olemasta tuottavampi ja minä ajanjaksona tunnette olevanne tehokkain ja ajanjaksot, kun mikään ei suju.

Näin ymmärrätte paremmin, milloin siirtyä toimistolle, kannattaako sinne lainkaan mennä ja mille ajalle suunnitella kokoukset. Mitä vähemmän ei-rakentavia kokouksia, sitä tehokkaampi päivä.

Esimerkiksi Erplyssä järjestetään kokouksia ainoastaan äärimmäisessä tarpeessa ja jokapäiväinen yhteydenpito on viety Slack-sovellukseen. Tällä tavalla ei ihmisiä kuormiteta epätarpeellisella tiedolla, vaan jokaista ongelmaa ja tehtävää lähestytään henkilökohtaisesti.

2. Laita hyödylliset sovellukset tekemään työtä puolestasi

Voi kuulostaa uskomattomalta, mutta todellisuudessa jokainen minuutti on tärkeä. Juuri näin, jopa minuutti. Koska pidemmässä juoksussa minuuteista tulee tunnit ja jopa päivät.

Juuri tämän takia olen selvillä sovelluksista, jotka auttavat tekemään elämän nopeammaksi ja helpommaksi. Esimerkiksi Barking – auttaa varaamaan parkkipaikka jo ajomatkan alussa.

Tai Wunderlist, joka auttaa pitämään silmällä to-do listaa ja toimimaan tehokkaasti. Suosittelen myös CloudMagic, Trello ja Accompany sovelluksia. Riippuen työn luonteesta saattaa näistä sovelluksista olla paljonkin apua.

Yrittäjän ajanhallinta, ERPLY, Uramedia.fi

3. Säästä aikaa myös pankkiasioiden hoidossa

Tietyt asiat ovat niin käteviä, että on mahdotonta jättää ne käyttöön ottamatta. Esimerkiksi lähimaksun mahdollistavat pankkikortit, jotka jokapäiväisesti auttavat voittamaan sekunneista minuutteihin, mutta pidemmässä perspektiivissä ne tulevat ehdottomasti korvaamaan perinteiset pankkikortit. Lisäksi Smart-ID ja mobiilipankki, jonka lataamista en ole hetkeksikään katunut, koska ajanvoiton lisäksi on se erittäin kätevää. Mobiilipankista ehtivät maksut perille vain muutamassa hetkessä, saldon näkemiseen riittää vain kuvaruudun ravistaminen ja rahan kysyminen ei ole ikinä ollut näin helppoa.

Tämä mahdollistaa sekä omien että yrityksen raha-asioiden silmällä pidon reaaliajassa, koska mobiilipankissa pystyy hallitsemaan kaikkia yrityksen pankkikortteja. On mahdollista muuttaa kortin käyttörajoja ja tarpeen vaatiessa sulkea ja uudelleen-avata kortteja.

4. Osta ruokatarvikkeet verkkokaupasta tai tilaa ruokakassi kauppaan valmiiksi

Oikeastaan en muista, milloin viimeksi vierailin perheeni kanssa ruokakaupassa. Suurin osa ruokakaupoista tarjoaa mahdollisuuden tilata ruokatarvikkeet verkkokaupasta kotiin tai antaa pakata tuotteet kauppaan valmiiksi ja hakea ne kotimatkalla.

Molemmissa tapauksissa on mahdollista maksaa mobiilisovelluksella. Tämä auttaa säästämään aikaa ja rahaa, koska nälkäisenä työpäivän jälkeen supermarketin hyllyjen välillä vaeltaen teemme usein ostoksia, joita emme välttämättä tarvitse.

Yrityksestä:

ERPLY on kassajärjestelmä, jonka avulla voit hoitaa yrityksesi toiminnot tehokkaasti ja tyylikkäästi. Pilvipohjainen, liikkuvan liiketoiminnan mahdollistava  ja helposti muokattava ERPLY palvelu helpottaa kassapisteillä toimintaa. Kassajärjestelmä on täysin integroitu iPad ja Android tableteille, Windows työasemille, älypuhelimille ja kassalaitteille. Voit tarkistaa myyntien tilanteen, hyödyntää asiakastietoja ja hallinnoida varastoa tai tuotteitasi liikkeellä ollessasi eli missä ja milloin tahansa.

Lue lisää ERPLY:n kotisivuilta: http://erply.fi/

Löydä ERPLY myös: Facebookista, Twitteristä ja LinkedInistä!