Miten uskaltaa irtisanoutua, jos uutta työtä ei vielä ole?

| huhti 17, 2018 | Ura | 0 Kommenttia

Miten löytää uusi työpaikka, jos on jo vakituisessa työssä? Mitä asioita tulisi ottaa huomioon, jos työpaikan vaihdos on ajankohtaista?

Irtisanoutuminen on iso päätös, jota kannattaa miettiä tarkkaan. Ennen irtisanoutumista kannattaa pohtia mitkä ne perimmäiset syyt irtisanoutumiseen ovat. Esimerkiksi tuleeko uusi työ varmasti auttamaan omaan työmotivaatioon ”alkuhuuman” jälkeenkin.

Jos kumminkin tulet siihen päätökseen, että haluat irtisanoutua, niin tässä on muutamia asioita, joita kannattaa ottaa huomioon ennen irtisanoutumista.

1. Päivitä CV

Päivitä oma CV:si ajantasalle ja katso, että sieltä löytyy koko oleellinen työhistoriasi. Muista lisätä suosittelijat. Hyvällä CV:llä jäät varmasti mieleen.

Lue miten luot vakuuttavan CV:n.

2. Päivitä LinkedIn

Yhä useampi yritys käyttää LinkedIniä rekrytointikanavana. LinkedInissä pystyt verkostoitumaan ja olemaan esillä potentiaalisille uusille työnantajille. LinkedInin kautta voit myös suoraan hakea töitä.

Lue, miten hyödynnät LinkedIniä työnhaussa.

3. Soita

Voit soittaa eri rekrytointiyrityksiin tai ladata heidän verkkosivujen kautta oman CV:si heille näytille. Voit kertoa miltä alalta ja millaista työtä olet etsimässä. Tämä voi avata ovia työhaastatteluihin.

4. Selaa rekrytointisivustoja

Verkosta löytyy useita sivustoja, joissa ilmoitetaan avoimista työpaikoista. Näitä ovat mm. mol.fi, monster.fi, Oikotie työpaikat, jne. Avoimia työpaikkoja ilmoitellaan myös eri someryhmissä, kuten esimerkiksi Facebookissa ”Hae töitä – verkostoidu – ilmoita työpaikoista – somerekry” -ryhmässä.

5. Etsi piilotyöpaikkoja

Joitain työpaikkoja ei laiteta edes julkiseen hakuun, vaan niihin etsitään työntekijää muiden kanavien kautta. Käy alasi tapahtumissa ja verkostoidu. Voit hyvinkin törmätä uuteen työnantajaan alan seminaarissa.

Lue lisää aiheesta: Miten löytää piilotyöpaikka?

6. Säästä

Arjessa kannattaa aina säästää pahan päivän varalle. Pidä huoli, että sinulla on säästöjä joilla voit elää muutaman kuukauden, jos päädyt irtisanoutumaan, ennen kuin sinulla on uusi työpaikka.

7. Mieti mitä tulevalta työpaikalta odotat

Ennen oman työn lopettamista voit miettiä, mitä uudelta työltä haluat ja samalla määritellä uuden työn kriteerit. Onko esimerkiksi etätyö tai vaikkapa joustava työaika sellaisia asioita, joita tulevalta työpaikalta odotat.?

Optimaalisessa tilanteessa henkilöllä olisi jo uusi työ ennen irtisanoutumista. Näin työn vaihdos ei vaikuttaisi taloudellisesti. Aina tämä ei ole kumminkaan mahdollista ja sen takia edellä mainitut asiat on hyvä ottaa huomioon jo siinä vaiheessa kun alkaa miettimään työpaikan vaihdosta.