5 Merkkiä siitä, että on aika vaihtaa työpaikkaa

| huhti 5, 2018 | Ura | 0 Kommenttia

Jokainen ihminen on erilainen. Toiset pitävät rutiininomaisesta ja tasaisesta työstä, kun taas toiset nauttivat haasteista, uuden oppimisesta sekä vaihtelusta. Työpaikan vaihtaminen on aina iso asia ja se kannattaa tehdä harkiten. Yksi huono viikko töissä ei vielä ole syy irtisanoutumiseen, mutta jos töihin meneminen ahdistaa viikko toisensa jälkeen, on aika siirtyä eteenpäin. Listasin 5 merkkiä, milloin työpaikan vaihtoa kannattaa harkita.

1. Et opi enää mitään uutta

Ihmisen luonteeseen kuuluu uteliaisuus ja luontainen halu kehittyä. Työpäivät tuntuvat tylsiltä, jos työ ei tarjoa haasteita ja opittavaa. Tylsään työhön turtuu helposti ja silloin työ ei ole enää motivoivaa. Asia kannattaa ottaa esiin oman esimiehen kanssa ja keskustella voiko nykyistä työnkuvaa laajentaa vastuullisimmilla työtehtävillä. Työnantajalta voi kysyä myös mahdollisen lisäkoulutuksen sponsoroinnista.

2. Töihin meneminen ahdistaa

Kaikilla meillä on varmasti ollut joskus ”maanantaifiilis” ja töihin meneminen on ahdistanut. Jos kumminkin tämä ahdistus jatkuu koko viikon, niin kannattaa miettiä onko työpaikan vaihto tullut ajankohtaiseksi.

Ennen irtisanoutumista kannattaa kumminkin miettiä mistä työmotivaation puuttuminen voi johtua; eikö työ ole tarpeeksi haastavaa vai onko töitä yksinkertaisesti aivan liikaa. Asiasta kannattaa keskustella työnantajan kanssa ja miettiä keinoja miten työstä voisi tehdä motivoivan. Työn pitäisi olla miellyttävää ja elämän kohokohta ei saisi aina olla se viikonloppu. Työpaikalla vietetään kolmasosa ajastamme, joten työn kannattaa olla sellaista mistä itse nauttii.

3. Työpaikan ja oma arvomaailmasi eivät kohtaa

Joskus työ ei vastaa työntekijän arvoja eettisten tai moraalisten syiden vuoksi. Tällöin kannattaa miettiä onko tämä työ juuri sinua varten. Jos et voi seistä työsi takana ja se ei tunnu sinusta luontevalta, niin työ ei varmasti ole silloin miellyttävää.

4. Työ ei tue tavoitteitasi

Usealla työntekijällä on valmis urapolku mietittynä. Jos nykyisessä työpaikassa ei ole enää mitään uutta opittavaa, eikä siellä ole etenemismahdollisuuksia on aika vaihtaa paikkaa. Uralla etenemisen kannalta ei ole hyväksi juurtua paikkaan joka ei vie sinua eteenpäin.

5. Kykyjäsi ei hyödynnetä tarpeeksi

Kun tiedät, että sinulla on enemmän tarjottavaa työelämässä, niin silloin kannattaa etsiä uusi työnantaja. Ideaalitilanteessa työnkuvaa pystyisi kehittämään työpaikoilla sellaiseksi, että työntekijän koko potentiaali hyödynnettäisiin. Älä anna omien kykyjesi mennä hukkaan, vaan etsi työ, jossa pääset käyttämään koko osaamista.