Työnhakukampanja toi Maijalle unelmaduunin: ”Pitää laittaa itsensä likoon”

| maalis 23, 2018 | Sosiaalinen media, Työnhaku | 0 Kommenttia

Työnhakukampanja toi Maija Ilmoniemelle, 36, unelmaduunin Ylen radiojuontajana. Miten Maija toteutti työnhakukampanjan ja miksi hän suosittelee sitä muillekin?

Radiojuontaja ja toimittaja Maija Ilmoniemi, perusti viestintäalan yrityksen vuonna 2007. Asiakkaiden saaminen oli kuitenkin haasteellista kilpaillulla alalla. Tavoitteisiin pääseminen ei onnistunut ja pettymyksiä tuli vastaan. Viiden vuoden päästä Maija uupui ja jäi yrityksestä pois.

– Tuolloin alkoi vuosia kestänyt itsetutkiskelu urani suhteen. Tein oman toiminimen kautta markkinoinnin ja viestinnän alan hommia freelancerina, matkustelin ja pohdin urani suuntaa. Noihin aikoihin aloitin myös bloggaamisen, Maija kertoo.

Tauko työelämästä toi uutta perspektiiviä

Syksyllä 2016 työelämä jäi tauolle kun iso polvivamma kaatoi Maijan sänkyyn puoleksi vuodeksi. Freelancer työt jäivät pitkäksi aikaa. Viime keväänä huono taloudellinen tilanne havahdutti Maijan; nyt olisi saatava töitä!

– Blogiini hahmottelin paljon sitä, kuka olen ja mitä tykkään tehdä. Olin tehnyt freelancerina kaupallisempiakin töitä markkinointiviestinnän parissa, mutta bloggaamisen myötä tajusin haluavani kertoa muiden tarinoita ja tehdä toimittajan työtä, hän jatkaa.

Urahaaveiden selkeydyttyä Maija päätyi toteuttamaan työnhakukampanjan.

– Veljeni auttoi minua rakentamaan nettisivut, joissa kerroin omaa tarinaani ja loin ammatillista henkilöbrändiäni. Omassa blogissani olin jo kertonut lukijoille omaa tarinaani, joten tiesin tarinan voiman. Päätin hyödyntää sitä työnhaussani.

Bloggaaminen ja sosiaalinen media avuksi työnhakuun

Bloggaamisen ja omien nettisivujen lisäksi, Maija kuvasi paljon videoita Youtubeen, joiden kautta hän toi esille omaa persoonaansa, osaamistaan ja kiinnostuksen kohteitaan. Huomattuaan avoimen paikan Ylellä radiojuontaja, Maija tunsi tilaisuutensa tulleen.

– Kyseessä oli unelmaduunini, joten olin päättänyt saada paikan. Halusin palavasti kehittyä media-alalla.

– Työtä hakiessani tein videon, jossa kerroin omasta osaamisestani. Liitin mukaan myös blogini ja oman sivustoni, josta tarinani käy ilmi. Onnistuin somepresenssini avulla vakuuttamaan heidät tarinankerrontakyvyistäni ja sain paikan!

Miksi juuri työnhakukampanja? Eikö perinteinen työnhaku enää riittänyt?

– Mietin yksinkertaisesti sitä, miten saisin töitä parhaalla mahdollisella tavalla. Pitää olla erottuva, erityisesti luovalla media-alalla se on välttämätöntä. Totesin myös sen, etten tulisi saamaan haluamiani työpaikkoja perinteisellä työnhaulla, Maija selittää.

– Työnhaku on puhdasta myyntiä! Tiesin omat vahvuuteni ja hyödynsin huumoria töitä hakiessani. Se kannatti, hän lisää.

Julkinen työnhaku voi jännittää

Moni pelkää kertoa etsivänsä töitä. Työnhakukampanja ja julkinen työnhaku voi tuntua jännittävältä ja epäonnistumisen pelko voi olla suuri. Maijaa asia ei huolettanut.

– Olen kokenut sellaisia asioita, että julkinen työnhaku ei todellakaan tuntunut pelottavalta. Olen pyrkinyt tekemään kaiken opettavassa muodossa, jotta muut voivat saada inspiraatiota tekemisistäni.

– Palaute on sitä paitsi ollut hyvää! Muut ovat ottaneet esimerkistäni mallia ja saaneet rohkeutta omaan työnhakuunsa.

Maijan vinkit työnhakukampanjan toteuttamiseen:

1. Tee itsetutkiskelua. Mieti kuka olet, mitä haluat tehdä ja mitkä ovat vahvuutesi. Varaa tähän aikaa, sillä nämä eivät välttämättä selkeydy sinulle ihan hetkessä.

2. Hyödynnä tarinan voimaa. Mieti miten saisit historiastasi kiinnostavan tarinan, jonka kautta tuot itseäsi ja uraasi hyvällä tavalla esille.

3. Toteuta työnhakukampanja omalla tyylilläsi! Vaikka olen itse hyödyntänyt huumoria, ei se ole kaikkien juttu.  Erotu joukosta omana itsenäsi.

4. Käytä myös videota, jos mahdollista. Videon avulla on helppo syventää hakemuksen pointteja. Itse laitan aina työhakemuksen yhteyteen lyhyen videon, jossa kerron kolme pointtia, miksi minut pitäisi valita. Videon ei tarvitse olla mitään ylikikkailua, simppeli käy oikein hyvin.

5. Ole aktiivinen, pistä itsesi likoon ja uskalla erottua. Ole rehellinen ja uskalla olla myös heikko. Ihmistähän siihen työhön etsitään.

Tutustu Maijaan:

Mailife.fi

Työnhakuvideo Youtubessa