Miten hyödyntää LinkedIniä työnhaussa?

| helmi 12, 2018 | Sosiaalinen media, Työnhaku | 0 Kommenttia

LinkedIn on työelämään keskittynyt sosiaalisen median kanava, jota käytetään verkostoitumiseen ja työnhakuun. LinkedIniä käyttää yli puoli miljoonaa suomalaista ja se on yksi suosituimmista sosiaalisen median kanavista.

Perinteiset rekrytointikanavat kuten Oikotie, Monster ja TE-palvelut ovat jäämässä LinkedInin ja  Facebookin jalkoihin, koska rekrytointiyritykset haluavat kohdentaa ilmoituksensa tarkalle kohderyhmälle. Käytännössä hukkakontakteja halutaan välttää niin perinteisessä markkinoinnissa kuin myös rekrytoinneissa. LinkedInistä on kasvanut yksi suurimmista rekrytointikanavista yhdessä Facebookin kanssa. Tämän takia viimeistään nyt on aika ottaa LinkedIn käyttöön.

LinkedIn työnhaussa – perusasiat kuntoon

Muista, että LinkedIn on ansioluettelosi verkossa. Tämän takia kannattaa listata koko työhistoria. Merkitse aina työnantaja, titteli, lyhyt kuvaus työstäsi sekä alkamis- ja päättymispäivämäärä. Yrityksen sisällä vaihtuneet positiot kannattaa listata myös, jotta rekrytoijat näkevät miten olet edennyt urapolullasi.

Lisää kuvaus työhistoriastasi ja osaamisestasi ”summary”-osioon. Tämä on sinun ensivaikutelmasi, joten tämän luomiseen kannattaa käyttää aikaa. Summaryn loppuun voit laittaa linkin kotisivuillesi tai ladata muita työnäytteitä.

Pyydä työkavereitasi ja tuttujasi kertomaan osaamisestasi endorsementtien kautta. Tämä on erinomainen tapa alleviivata osaamisesi.

Profiilikuvan tulee olla asiallinen ja selkeä, joten selfiet ja ryhmäkuvat kannattaa jättää muihin kanaviin. Kun lisäät profiilikuvan mieti minkälaisen kuvan haluat itsestäsi antaa. Profiilikuvan lisäksi voit ladata yläkuvan. Tämä voi olla jokin ammattiisi liittyvä kuva.

Katso, että yhteystietosi ovat ajantasalla ja löytyvät helposti.

Pidä profiilisi myös julkisena, jotta rekrytoijat löytävät sinut ja pääsevät katsomaan profiiliasi.

Verkostoidu

LinkedIn on kanava verkostoitumiseen. Lisää vanhat ja nykyiset työkaverisi sekä yhteistyökumppanisi osaksi verkostojasi. Tässä voit hyödyntää LinkedInin ”People you may know” -osiota.

Ole aktiivinen

Tykkää ja jaa ammatillisesti merkityksellisiä artikkeleita. Liity ryhmiin ja seuraa niitä sivuja, jotka tukevat omaa profiiliasi. Pidä käytöksesi aina ammattimaisena. Ryhmissä voit tulla huomatuksi mahdollisille rekrytoijille sekä työnantajille.

Tutustu työpaikkoihin

Voit selata LinkedInissä ilmoitettuja avoimia työpaikkoja Jobs-osiossa. Voit myös laittaa profiiliisi merkinnän, että olet avoin uusille haasteille. Tähän on LinkedInissä oma työkalu, joka kertoo rekrytoijille olevasi kiinnostunut uusista tuulista vaikka olisitkin vakituisessa työssä.

Voit myös itse hakea sinulle suositeltuja työpaikkoja ”Jobs”-osiossa. Lue myös: Miten tehdä vakuuttava CV?