Lisää lukijoita hakukoneoptimoinnilla

| tammi 6, 2018 | Bloggaaminen | 2 Kommentit

Miten saada lisää teksteistäsi kiinnostuneita lukijoita blogiisi ilman maksettua mainontaa? Vastaus tähän on hakukoneoptimointi. Kun hallitset blogikirjoitustesi hakukoneoptimoinnin, saat jatkuvasti orgaanista liikennettä- ja kirjoituksistasi kiinnostuneita lukijoita blogiisi. Tässä tekstissä jaan hakukoneoptimointi vinkit blogikirjoitustesi optimointiin. Lisäksi kerron hakukoneoptimoinnin hyödyt bloggaajille ja yrittäjille.

Kun aloitin bloggaamisen, en ymmärtänyt hakukoneoptimoinnista mitään. Viime keväänä sain ymmärryksen perusasioista, käydessäni A-lehtien järjestämän hakukoneoptimointi-koulutuksen. Vaikka koulutus kesti vain 45 minuuttia, sain siitä paljon irti. Lisää hakukoneoptimoinnista opin Markkinointi-instituutin Webanalytiikka ja hakukoneoptimointi-koulutuksessa.

Itse hyödynnän optimoinnissa WordPressin Yoast-SEO lisäosaa se kertoo sanallisin ohjein, mitä tulee tehdä hakukoneoptimoinnin parantamiseksi. Ei kannata kuitenkaan stressata, jos et saa kaikkia palluroita vihreiksi – kyseinen lisäosa ei osaa esimerkiksi ottaa huomioon sitä, että Google ymmärtää yksinkertaisimmat taivutusmuodot. Yoast-lisäosan ohjeita ei kannata siis orjallisesti tuijottaa  varsinkaan jos se tekee tekstistä epäluontevaa.

Hakukoneoptimoinnin hyödyt

Hakukoneoptimointi on oleellinen seikka tekstiesi löytymisen kannalta. Se nostaa sivustoasi- ja artikkeleitasi ylemmäs Googlen hakutuloksissa. On turhaa panostaa hyvään sisältöön tuntikausia, jos kukaan ei löydä tekstejäsi. Hakukoneoptimointi mahdollistaa sen, että sisällöistäsi kiinnostuneet ihmiset löytävät tekstisi.

Hakukoneoptimoinnin avulla…

 • Parannat sivustosi & yrityksesi löydettävyyttä
 • Tehostat markkinointia
 • Kohdennat markkinointia
 • Markkinoit sisältöäsi oikeaan aikaan (silloin kun asiakas/lukija etsii tuotetta/palvelua/artikkelia)
 • Herätät luottamusta näkymällä korkealla hakutuloksissa
 • Luot asiakaskontakteja lisäät myyntiä
 • Laajennat ja parannat sivustosi asiasisältöjä
 • Saat pitkäkestoisia vaikutuksia: Hakukoneoptimoinnin tulokset näkyvät vuosien ajan. Tosin tietyin väliajoin esimerkiksi kerran vuodessa, kannattaa päivittää optimointia nykypäiväisemmäksi -> hakukoneoptimointi ei ole koskaan täysin valmis.

Kuten näet, hakukoneoptimoinnilla on lukuisia hyötyjä siihen kannattaa siis panostaa. Seuraavaksi kerron yksinkertaiset ohjeet sisällön optimointiin.

 

Hakukoneoptimointi vinkit, Hakukoneoptimointi, SEO-vinkit bloggaajille, blogikirjoituksen hakukoneoptimointi, SEO-vinkit, WordPress Yoast-SEO lisäosa, Hakukoneoptimointi opas

Hakukoneoptimointi vinkit step by step

1. Valitse hakulauseke/hakusana

Kun kirjoitat tekstiäsi, mieti millä hakusanalla potentiaaliset lukijat etsivät tietoa aiheesta. Valitse avainsana tämän perusteella. Voit käyttää apuna tässä myös Googlen ennustavaa tekstinsyöttöä. Yhden hakusanan sijaan, suosi pitkän hännän hakuja eli 2-3 sanan hakulausekkeita esimerkiksi Helsingin parhaat kirpputorit on parempi vaihtoehto kuin pelkkä kirpputorit. Hyvin valittu hakulauseke auttaa tekstiäsi nousemaan hakutuloksissa

2. Lisää hakulauseke/hakusana myös seuraaviin…

 • SEO-otsikkoosi: SEO-otsikolla tarkoitetaan otsikkoa, joka näkyy Googlessa tekstiä haettaessa. SEO-otsikon on hyvä olla pituudeltaan n. 47-84 merkkiä. Jos sinulla on käytössäsi Yoast-SEO lisäosa, vihreä väri kertoo SEO-otsikon olevan sopivan pituinen. Hakulausekkeen tai avainsanan lisäksi, SEO-otsikkoon kannatta sijoittaa myös lisää tekstiä sellaista, joka lisää houkuttelevuutta ja tekee otsikosta klikattavan. Älä siis latele erilaisia hakusanoja peräkkäin se saa sivustosi näyttämään epäluotettavalta. Itse tein tätä ennen ja korjailen jälkiä edelleen. ? SEO-otsikon tulee siis olla luonteva ja houkutteleva.
 • Blogikirjoituksen URL-osoitteeseen
 • Muutaman kerran tekstiisi
 • Metakuvaukseen: Metakuvauksen suhteen pätee samat ohjeet kuin SEO-otsikkoon: Kirjoita sopivan verran tekstiä n. 160 merkkiä. Yoast-lisäosaa käytettäessä, väri muuttuu vihreäksi kun tekstiä on sopivasti. Hakulausekkeen/sanan sisältämisen lisäksi metakuvauksen pitää myös olla houkutteleva tee siitä siis mielenkiintoinen ja tekstisi aihetta kuvaava.

3. Pienennä kuvat

Liian isot kuvat hidastavat sivuston latautumista. Hidas latautuminen karkoittaa ihmisiä pois ja huonontaa hakukonenäkyvyyttä. Pienennä siis kuvat niin pieneksi kuin mahdollista kunhan laatu ei kärsi.

4. Kirjoita vähintään 300 sanaa

Hakukonenäkyvyyden kannalta, kirjoita vähintään 300 sanan postauksia. Google haluaa tarjota käyttäjilleen mahdollisimman hyödyllistä ja tarvetta vastaavaa sisältöä. Sen vuoksi Google suosii pidempiä artikkeleita alle 300 sanan artikkeli ei ole tarpeeksi kattava. Pyri siis kirjoittamaan kattavaa ja lukijaa hyödyttävää sisältöä.

5. Liitä myös jokaiseen julkaisuusi aihetunnisteet

Aihetunnisteet kuvaavat tekstisi aihetta ja parantavat hakukonenäkyvyyttä. Valitse aihetunnisteet perustuen siihen, millaisista aiheista aiot kirjoittaa useimmiten. Jatkossa liitä kyseinen aihetunniste aina kirjoittaessasi tietystä aiheesta. Näin Google oppii, millaista sisältöä sivustosi tarjoaa.

Vaikka hakukoneoptimointi on tärkeää muista aina mennä sisältö edellä. Kirjoita luontevaa ja laadukasta tekstiä tämän jälkeen kannattaa vasta miettiä hakukoneoptimointia!

Toivottavasti nämä hakukoneoptimointi vinkit ovat sinulle hyödyksi!

Ps. Jatketaan keskustelua Facebookin Uramedia-ryhmässä! Kutsu kaverisikin mukaan. 🙂